top of page
Search
mssteocak

„Nastavnici kakve trebamo, za obrazovanje koje želimo“

"Dan učitelja pod sloganom „Nastavnici kakve trebamo, za obrazovanje koje želimo“ ove se godine obilježava širom svijeta. Strpljenje, posvećenost i ljubav prema obrazovanju su nemjerljive vrline prosvjetnog radnika usmjerene prema najplemenitijem cilju – odgoju i obrazovanju mladih. Neka vaša težnja prema podučavanju uvijek svijetli i inspirira generacije da uče i doprinose razvoju." Čestitavši svim prosvjetnim radnicima svjetski dan učitelja ministar obrazovanja i nauke Ahmed Omerović je istaknuo da je to časno zanimanje.

Na Svjetski dan učitelja prisustvovali smo svečanoj akademiji koju su organizovali Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, Pedagoški zavod TK, Samostalni sindikat radnika osnovnog obrazovanja i odgoja TK i Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture TK. Nakon akademije upriličen je zajednički ručak i druženje zaposlenika škole.

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Oktobar - mjesec knjige

“Knjiga nije hrana, ali je poslastica.” – Tin Ujević Mjesec oktobar obilježava se kao mjesec knjige, a s ciljem promovisanja knjige i...

コメント


Javna ustanova

Mješovita srednja škola 

Teočak

bottom of page