top of page
Search
mssteocak

"Aktivni Teočak"

Članovi projektnog tima Vijeća učenika naše škole Aldina Softić, Fatima Hodžić i Emil Hodžić u petak 13. decembra 2019. godine u Sarajevu su potpisali Ugovor o dodjeli i korištenju bespovratnih novčanih sredstava sa Fondacijom Mozaik, u sklopu Programa Omladinske banke BiH. Projekat "Aktivni Teočak" je podržan od strane Fondacije Mozaik uz finansijsku podršku Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC), Švedske razvojne agencije (SIDA), Balkan Trust for Democracy, ZEIT Stiftung i drugih donatora.

Projekat je prepoznat kao društveno koristan i inovativan. Cilj projekta je da se mladi ljuti podstaknu na bavljenje sportskim aktivnostima, da se kvaliteta nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja podigne na viši nivo, da se uljepša školski prostor, da se mlade podstakne na aktivizam i volonterizam.

Aktivnosti planirane projektom trebale su biti realizovane sredinom marta 2020. godine. Zbog obustave nastave uslijed pandemije izazvane virusom Covid-19, realizaciju aktivnosti smo morali prolongirati za septembar i novu školsku godinu.

Tako smo u septembru završili farbanje ograde i održali turnire u stonom tenisu vodeći računa da poštujemo propisane higijensko-epidemiološke mjere zaštite.


Farbanje ograde

Takmičenja u stonom tenisu




15 views0 comments

Recent Posts

See All

Oktobar - mjesec knjige

“Knjiga nije hrana, ali je poslastica.” – Tin Ujević Mjesec oktobar obilježava se kao mjesec knjige, a s ciljem promovisanja knjige i...

Comments


Javna ustanova

Mješovita srednja škola 

Teočak

bottom of page