top of page
Search
mssteocak

Bibliotečka sekcija MSŠ Teočak

Bibliotečka sekcija je samo jedna od mnogih sekcija u školi i kao takva popunjava slobodno vrijeme onih učenika koji vole biblioteku i rad u njoj i koji u biblioteci vide izvor informacija.

Pored toga što obagaćuje nas rječnik, čitanje knjige pruža posebno zadovoljstvo, počevši od onog momenta kada osjetimo njene korice u svojim rukama, do momenta kada uronimo u svijet mira i novih spoznaja.

S knjigom nikad nismo sami - ona nam pruža utočište i bijeg od svakodnevnice.

Zbog toga, imajmo na umu svaki dan koliko je knjiga vazna za nas, ne dozvolimo da nam samo oktobar bude podsjetnik da čitamo. Budimo primjer mladjim naraštajima i pokažimo im da vrijedi uložiti vrijeme i "sprijateljiti' se s knjigom.

Ovo su bile samo neke od poruka sa održane radionice posvećene Mjesecu knjige.

U okviru obilježavanja Mjeseca knjige posjetili smo i školsku biblioteku OŠ 'Teočak'. Obilazili smo i posjećivali mjesta gdje se slavi KNJIGA i lijepa riječ.

U cilju poboljšanja književnog fonda naše biblioteke, sprovodi se i akcija poklanjanja knjiga do kraja mjeseca pod nazivom "Daruj knjigu".

"Ljubav prema čitanju se pokazuje najboljim poklonom - knjigom."




75 views0 comments

Recent Posts

See All

Oktobar - mjesec knjige

“Knjiga nije hrana, ali je poslastica.” – Tin Ujević Mjesec oktobar obilježava se kao mjesec knjige, a s ciljem promovisanja knjige i...

Comments


Javna ustanova

Mješovita srednja škola 

Teočak

bottom of page