top of page
Search
mssteocak

Dan škole

Kao već pravi profesionalci u online radu obilježili smo i svoj Dan škole u utorak, 26. maja 2020. godine. Naša škola ni ove godine nije ostala uskraćena za proslavu rođendana, i to zahvaljujući prije svega direktoru Nerminu Mulaosmanoviću, profesorici Mirnesi Abdulahović i profesoru Jasminu Huremoviću, te učenicima Melihi Kurtić, Dženanu Čajlakoviću i Šeherzadi Delagić.

Školska priredba održana je preko aplikacije Zoom, prisustvovali su učenici i profesori naše škole, a bila je ispunjena kulturnim, umjetničkim i zabavnim sadržajima. Nastavničko vijeće je pohvalilo za odličan uspjeh i primjerno vladanje učenike završnog razreda: Smajlović Asifa III-3, Mujagić Nesimu IV-1, Mujanović Selmu IV-1, Mujčinović Mirelu IV-1, Mujčinović Fatimu IV-1, Mehić Aldinu IV-1, Nakičević Mirelu IV-1, Čeliković Fehmu IV-2, Ikanović Aldina IV-2 i Ramić Esmira IV-2 . Učenicima će biti uručene pohvale i knjige kao poklon od škole kad se za to steknu uslovi.

Pohvale za odličan uspjeh tokom cjelokupnog srednješkolskog obrazovanja date su učenicima Ramić Esmiru iz odjeljenja IV-2, smjer tehničar elektroenergetike i Mujagić Nesimi iz odjeljenja IV-1, ekonomski tehničar.

Posebna priznanja za izuzetnost u odgojno-obrazovnom radu dodieljena su:  Redžić Nihadu, Huremović Jasminu, Mehić Admiru, Bešić Muji, Muminović Besidi, Muminović Besimu,  Džuzdanović Enveru, Marić Ivani.

Učenica koja se najviše isticala u vannastavnim aktivnostima i bez koje je bilo nezamislivo organizovati bilo kakvu priredbu je Šeherzada Delagić. Upravo zbog toga Nastavničko vijeće naše škole joj je odalo priznanje, kao istinski znak zahvalnosti za ono što je učinila za svoju i našu školu.

Nastavničko vijeće pohvalilo je i učenicu I-3 razreda Almu Mehmedbegović jer je, posebno u online nastavi, pokazala veliku solidarnost i kolegijalnost i bila od velike pomoći cijelom svom razredu.

Jedan od bitnijih organa svake škole je Vijeće učenika. Mi smo ponosni na činjenicu da je Vijeće učenika naše škole svake godine bilo nosilac raznih projekata i aktivnosti koje su promovisale školu. Zbog toga im je dodijeljeno posebno priznanje.

Isti dan održana je i svečana sjednica Nastavničkog vijeća koju su svojim prisustvom uveličali gosti vijećnica Suada Džuzdanović, predsjednik školskog odbora Amir Šabačkić, direktor OŠ "Teočak" Dževad Mehić i naši penzioneri.





100 views0 comments

Recent Posts

See All

Oktobar - mjesec knjige

“Knjiga nije hrana, ali je poslastica.” – Tin Ujević Mjesec oktobar obilježava se kao mjesec knjige, a s ciljem promovisanja knjige i...

Comentários


Javna ustanova

Mješovita srednja škola 

Teočak

bottom of page