top of page
Search
mssteocak

III kantonalno takmičenje zavarivača

U organizaciji Pedagoškog zavoda TK, u prostorijama JU Mješovite srednje mašinske škole Tuzla i "Instituta za zavarivanje" Tuzla, 24.marta 2021.godine je održano III kantonalno takmičenje učenika srednjih škola sa područja TK za zanimanje "Zavarivač".

Učešće u ovom takmičenju uzelo je devet škola sa područja Tuzlanskog kantona koje obrazuju učenike za zanimanje "Zavarivač" a učenici su se takmičili iz REL postupka zavarivanja.

Učešće na takmičenju uzeli su i učenici naše škole Nehra Jusić i Safet Kurtić, mentor učenicima je profesor Enver Džuzdanović.

Suorganizator ovog takmičenja, "Institut za zavarivanje" Tuzla, nagradio je šest prvoplasiranih učenika sa atestima za zavarivanje, što je direktna pomoć učenicima da nakon završetka srednjeg obrazovanja mogu vrlo brzo pronaći posao u ovoj struci.

Po prvi put učešće na takmičenju zavarivača je uzela jedna učenica, naša Nehra Jusić, koja je postigla zapažen uspjeh i stekla uslove za dobijanje atesta za zavarivanje.




33 views0 comments

Recent Posts

See All

Oktobar - mjesec knjige

“Knjiga nije hrana, ali je poslastica.” – Tin Ujević Mjesec oktobar obilježava se kao mjesec knjige, a s ciljem promovisanja knjige i...

Comments


Javna ustanova

Mješovita srednja škola 

Teočak

bottom of page