top of page
Search
mssteocak

Međunarodni dan obrazovanja

Zemlje članice Ujedinjenih nacija 9. februar obilježavaju kao Međunarodni dan obrazovanja. Posljednjih godina obrazovanje zauzima prvo mjesto na listi strateških pitanja svake države koja želi vlastiti prosperitet. Obrazovanje je sastavni dio života svakog čovjeka. Čitav život se obrazujemo: u vrtićima, školama, na fakultetima, u domovima, udruženjima. Sve oko nas utiče na stepen našeg obrazovanja pa se zbog toga moramo truditi da svakim danom učimo više.

Kad se spomene obrazovanje, prva asocijacija je na školu i obrazovanje koje stječemo unutar nje. Školovanje i obrazovanje su u uskoj vezi, ali obrazovanje ne znači samo školovanje. Obrazovati se, pored školovanja, znači učiti sve poslove koji su nam potrebni u životu. S druge strane, i sam život nam je, zapravo, edukacija.

U našoj školi povodom Međunarodnog dana obrazovanja smo izradili plakat i pokrenuli aktivnost poklanjanja/posuđivanja knjiga. Učenici i profesori su donijeli svoje knjige kako bi ih neko drugi mogao pročitati.




48 views0 comments

Recent Posts

See All

Oktobar - mjesec knjige

“Knjiga nije hrana, ali je poslastica.” – Tin Ujević Mjesec oktobar obilježava se kao mjesec knjige, a s ciljem promovisanja knjige i...

Comments


Javna ustanova

Mješovita srednja škola 

Teočak

bottom of page