top of page
Search
mssteocak

Obilježavanje 27. godišnjice smrti generala Hajrudina Mešića

JU MSŠ Teočak uključila se i podržala aktivnosti organizovane povodom obilježavanja 27. godišnjice smrti heroja odbrambeno - oslobodilačkog rata brigadnog generala Hajrudina Mešića, u periodu od 26.10. do 30.10.2019. godine.

U subotu, 26.10. održan je "Malonogometni memorijalni turnir Kapetan Hajro" i turnir u stonom tenisu. Naši učenici su uzeli učešće na oba turnira.

U ponedjeljak, 28.10. održana je ulična trka za učenike osnovne i srednje škole. Najznačajnije rezultate ostvarili su učenici Selma Bešić, Armina Alić, Nehra Jusić, te Edin Mujčinović, Elvir Bilalić i Vehbija Derdžić.

U utorak, 29.10. je upriličena svečana akademija posvećena liku i djelu "Kapetana Hajre" u prostorijama BKC-a Teočak. Učenica IV-1 razreda Samra Murtić dobila je pohvalu i knjigu za najbolji literarni rad o Herojima odbrambeno - oslobodilačkog rata.

U srijedu, 30.10. učenici su u pratnji profesora obišli šehidsko mezarje u Sniježnici i položili cvijeće na mezar generala Hajrudina Mešića


11 views0 comments

Recent Posts

See All

Oktobar - mjesec knjige

“Knjiga nije hrana, ali je poslastica.” – Tin Ujević Mjesec oktobar obilježava se kao mjesec knjige, a s ciljem promovisanja knjige i...

Commenti


Javna ustanova

Mješovita srednja škola 

Teočak

bottom of page