top of page
Search
mssteocak

Odgojno-obrazovni rad nakon više od 2 mjeseca online nastave

Iza nas je već deset sedmica online nastave. Prije samo nekoliko mjeseci nismo mogli zamisliti da ćemo cjelokupni nastavni proces izvoditi online. Čini se da smo se brzo prilagodili i snašli. Svi zajedno. Naučili smo raditi i komunicirati koristeći neke nove alate, aplikacije i platforme. Najzaslužniji za priličan uspjeh našeg online rada su profesori Nihad Redžić i Jasmin Huremović, koji su iznijeli najveći dio ovog posla onda kada nam je svima to bila nepoznanica.

Naš direktor Nermin Mulaosmanović je zaslužan što smo od početka obustave nastave imali priliku vidjeti se svake sedmice, čuti jedni druge, razmijeniti iskustva i novootkrivene mogućnosti Moodle platforme, nasmijati jedni druge, požaliti se jedni drugima.. i sve to online.. jednom sedmično putem Skypea.. od 16. marta do 18. maja i prvog nastavničkog vijeća održanog u školi, s maskama i poštujući socijalnu distancu. Sastanke s učenicima imali smo jednom mjesečno, putem Zooma, kako bismo im prije svega dali podršku i čuli njihove potrebe, pitanja, nejasnoće.

Ne smijemo zaboraviti spomenuti BH Telecom i MKF Partner koji su svojim donacijama doprinijeli da neki od naših učenika prate online nastavu. Škola je također nekim učenicima dala školske kompjutere na korištenje kako bi im bilo omogućeno praćenje platforme i jednakopravnost s ostalim učenicima.

I mada smo uvidjeli da možemo raditi na ovaj novi način, otkrili prednosti i velike mogućnosti online rada, ipak se svi slažemo u jednome, a to je da jedva čekamo povratak u školu, u učionicu, u zbornicu.. neposredan i direktan rad i komunikaciju.. školsko zvono.. smijeh, galamu i muziku na odmorima..





16 views0 comments

Recent Posts

See All

Oktobar - mjesec knjige

“Knjiga nije hrana, ali je poslastica.” – Tin Ujević Mjesec oktobar obilježava se kao mjesec knjige, a s ciljem promovisanja knjige i...

Comentários


Javna ustanova

Mješovita srednja škola 

Teočak

bottom of page