top of page
Search
mssteocak

Online nastava

Updated: Mar 30, 2020

Novonastala krizna situacija rezultirala je obustavom nastave od 12. marta 2020. godine. Međutim, profesori naše škole su, zahvaljujući najviše zalaganju direktora škole i profesora Jasmina Huremovića, već od 16. marta postavljali nastavne sadržaje i zadatke za ponavljanje i vježbanje na web stranicu škole, kako bi održali kontinuitet u radu. Razrednici su formirali viber grupe sa svojim učenicima i na taj način omogućili komunikaciju i razmjenu informacija između učenika i profesora. U svim viber grupama je i pedagogica kako bi učenicima bila dostupna za pomoć i podršku.

Istovremeno, Ministarstvo obrazovanja i nauke i Pedagoški zavod TK-a, te profesori i nastavnici osnovnih i srednjih škola, nakon sastanka održanog u Elektrotehničkoj školi i datih smjernica za rad, rade na uspostavljanju online Moodle platforme za učenje na daljinu. Profesorice naše škole Amra Čolaković i Maida Šabić su u radnim grupama za snimanje materijala za online nastavu, izabrane od savjetnika Pedagoškog zavoda.

Iako se činilo da je nemoguće završiti sve pripreme za novi način online nastave u roku od pet dana, od 18. do 23.marta, danas sa zadovoljstvom možemo reći da su na platformi msst.co.ba kreirane sve struke, predmeti, nastavnici i učenici, a najveću zaslugu za to ima naš školski administrator, profesor Nihad Redžić.

Od 23. marta nastava se odvija preko platforme i tako će biti i u narednom periodu.

Molimo sve korisnike, i profesore i učenike, da imaju strpljenja i razumijevanja za probleme koji se pojavljuju ali koji, u najkraćem roku, budu otklonjeni. Učenici se za sva eventualna pitanja i probleme obraćaju razrednom starješini.




39 views0 comments

Recent Posts

See All

Oktobar - mjesec knjige

“Knjiga nije hrana, ali je poslastica.” – Tin Ujević Mjesec oktobar obilježava se kao mjesec knjige, a s ciljem promovisanja knjige i...

Comments


Javna ustanova

Mješovita srednja škola 

Teočak

bottom of page