top of page
Search
mssteocak

Peto kantonalno takmičenje srednjih škola u zavarivanju

U organizaciji Pedagoškog zavoda TK a u suorganizaciji Mašinske škole Tuzla i Instituta za zavarivanje Tuzla u subotu 8.4.2023.god.održani je Peto kantonalno takmičenje srednjih škola u zavarivanju. Učešće u ovom takmičenju uzeo je 21 takmičar iz 11 škola sa područja TK koje obrazuju učenike za zanimanje zavarivač. Odličan uspjeh ostvario je učenik MSŠ Teočak Emin Hodžić pod mentorstvom nastavnika praktične nastave Envera Džuzdanovića, koji je ovom prilikom osvojio 3.mjesto. Učenik Enis Avdić zauzeo je takođe veoma značajno 6.mjesto.

Ocjenjivačka komisija sastojala se od stručnih osoba koje posjeduju zvanje internacionalnih inženjera zavarivanja a koji su upislenici respektabilnih kompanija.

Domaćin i sponzor ovog takmičenja Institut za zavarivanje Tuzla nagradio je prvih pet takmičara vrijednom nagradom atestom zavarivača REL postupkom zavarivača, što će nagrađenim omogućiti da lakše dođu do zaposlenja.

Uz podršku nadležnog ministarstva i Pedagoškog zavoda TK na ovaj način promoviše se jedno od najdeficitarnijih zanimanja u Bosni i Hercegovini.

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Oktobar - mjesec knjige

“Knjiga nije hrana, ali je poslastica.” – Tin Ujević Mjesec oktobar obilježava se kao mjesec knjige, a s ciljem promovisanja knjige i...

Comments


Javna ustanova

Mješovita srednja škola 

Teočak

bottom of page