top of page
Search
mssteocak

Pravda za svako dijete

Biro za ljudska prava, u saradnji sa Federalnim Ministarstvom rada i socijalne politike, provodi aktivnosti usmjerene na prezentaciju Vodiča za provedbu odgojnih preporuka prema djeci i maloljetnicima u krivičnom postupku. Primarna svrha ovih edukativnih aktivnosti odnosi se na afirmaciju važećih uredbi o odgojnim preporukama u Federaciji BiH, odnosno alternativnih modela postupanja sa ovom kategorijom djece i mladih.

Na radnom sastanku održanom u srijedu, 11. novembra 2020. godine sudjelovale su pedagogica Ivana Marić i defektologinja Admira Zejnilović. Sastanak je održan putem Zoom aplikacije, moderator je bila gđa Amira Kavgić, projekt koordinator. Osim prilike za razmjenu iskustava u provedbi odgojnih preporuka, učesnici su informisani o aktivnostima i planovima resornog federalnog ministarstva u ovoj oblasti.

I pored izazova sa kojima se suočavaju pri provedbi odgojnih preporuka, učesnici su se složili da je važno nastaviti sa izgradnjom kapaciteta stručnih radnika te da je potrebno stalno poticati i afirmisati sve resurse u zajednici koji se neophodni za njihovu provedbu. Također je istaknuta važnost multisektorskog djelovanja u ovoj oblasti te umrežavanje svih nadležnih institucija i službi na lokalnom nivou.

Pomenuti sastanak je jedna od aktivnosti UNICEF projekta „Pravda za svako dijete“ kojeg Biro za ljudska prava implementira u deset regija u Bosni i Hercegovini.




19 views0 comments

Recent Posts

See All

Oktobar - mjesec knjige

“Knjiga nije hrana, ali je poslastica.” – Tin Ujević Mjesec oktobar obilježava se kao mjesec knjige, a s ciljem promovisanja knjige i...

댓글


Javna ustanova

Mješovita srednja škola 

Teočak

bottom of page