top of page
Search
mssteocak

Stručni i profesionalni razvoj nastavnika

Stručni i profesionalni razvoj nastavnika je složen, dugoročni, doživotni proces usmjeren na unapređenje kvaliteta nastave i položaja nastavničke profesije u društvu. Odnosi se na kontinuirano usavršavanje postojećih i sticanje novih znanja, vještina, stavova i perspektiva, koji doprinose kvalitetnijem obavljanju posla, unapređenju kvaliteta učenja i postignuća učenika, ali i razvoju profesionalne uloge nastavnika.

Profesionalni razvoj nastavnika usmjeren je na razvoj osobe unutar njene profesionalne uloge i uključuje kako formalno iskustvo (seminari, radionice, profesionalni skupovi, rad sa mentorom itd.), tako i neformalno iskustvo (čitanje stručnih časopisa, profesionalnih publikacija, gledanje televizijskih emisija koje se odnose na pojedinu naučnu oblast i sl.), ali i samoevaluaciju, samorefleksiju nastavničkog iskustva.

U januaru 2021. godine u našoj školi nastavnici su, kao i svake godine, realizovali i prezentovali različite teme u okviru internog stručnog usavršavanja.




33 views0 comments

Recent Posts

See All

Oktobar - mjesec knjige

“Knjiga nije hrana, ali je poslastica.” – Tin Ujević Mjesec oktobar obilježava se kao mjesec knjige, a s ciljem promovisanja knjige i...

Comentarios


Javna ustanova

Mješovita srednja škola 

Teočak

bottom of page