top of page
Search
mssteocak

Svjetski dan mentalnog zdravlja

Mentalno zdravlje nije samo odsustvo mentalnog poremećaja. Ono je definisano kao stanje blagostanja u kojem svaka osoba ostvaruje svoj potencijal, nosi se sa svakodnevnim stresom, može produktivno raditi i u mogućnosti je da doprinese svojoj zajednici.

Svjetski dan mentalnog zdravlja ustanovljen je 1992. godine na inicijativu Svjetske Federacije za mentalno zdravlje u saradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i obilježava se svakog 10. oktobra.

Obilježavanje ovog dana ima za cilj podsticanje ulaganja u sistem podrške mentalnom zdravlju i isticanja važnosti promocije mentalnog zdravlja.

Fokus ovogodišnjeg obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja je na prevenciji samoubistva, pod sloganom "Zajedno u prevenciji samoubistva".


U našoj školi ovaj dan smo obilježili predavanjem koje je pripremila učenica IV-1 razreda Fatima Mujčinović i podjelom brošura.

14 views0 comments

Recent Posts

See All

Oktobar - mjesec knjige

“Knjiga nije hrana, ali je poslastica.” – Tin Ujević Mjesec oktobar obilježava se kao mjesec knjige, a s ciljem promovisanja knjige i...

Comments


Javna ustanova

Mješovita srednja škola 

Teočak

bottom of page