top of page
Search
mssteocak

Školska 2020/2021. godina

Prema Odluci o organizaciji nastave u srednjim školama u školskoj 2020/2021. godini nastava za učenike prvog razreda je počela 7.9.2020.godine, nastava za učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda je počela 14.9.2020.godine. U odjeljenjima koja broje 16 i više učenika nastava je organizovana u dvije grupe. Nastavni čas je skraćen na 30 minuta u odjeljenjima bez podjele u grupe, odnosno 40 minuta u odjeljenjima koja su podijeljena u grupe.

Život u školi se odvija prema smjernicama i preporukama koje smo dobili od Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, Zavoda za javno zdravstvo FBiH, Ministarstva obrazovanja i nauke TK: svi učenici i profesori nose zaštitne maske, na ulazu u školu postavljena je dezobarijera, dezinfekciona sredstva za ruke su dostupna u svakom hodniku i toaletu, dezinfekcija i provjetravanje učionica se vrši nakon svakog drugog časa i nakon smjene, svi učenici i zaposlenici svakodnevno mjere temperaturu i drže fizičku distancu. Škola je donijela Krizni plan pripravnosti i odgovora na pojavu Covid-19 kojim su definisani protokoli o postupanju u različitim situacijama.

Mjesec dana rada u novim i neobičnim uslovima je iza nas. Nije uvijek jednostavno, ali se privikavamo i prihvatamo propisane zaštitne mjere. Najvažnije nam je da sačuvamo fizičko i psihičko zdravlje svih učenika i zaposlenika, a potom i da nastavu realizujemo što kvalitetnije.



6 views0 comments

Recent Posts

See All

Oktobar - mjesec knjige

“Knjiga nije hrana, ali je poslastica.” – Tin Ujević Mjesec oktobar obilježava se kao mjesec knjige, a s ciljem promovisanja knjige i...

Comments


Javna ustanova

Mješovita srednja škola 

Teočak

bottom of page